مقدمه
متقاضیان پروانه مشاوره خانواده به دو صورت میتوانند درخواست خود را ارائه و موفق به کسب پروانه شوند؛ این درخواستها به صورت با آزمون و بدون آزمون است که متقاضیان با توجه به شرایط و مفاد مندرج در آیین نامه اجرایی مرکز متقاضیان میتوانند درخواست خود را ارائه نمایند.
شرایط جذب بدون آزمون
مطابق ماده «10» دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده، متقاضیان صدور پروانه بدون آزمون مطابق دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده، میبایست شرایط ذیل را داشته باشند:
- قضات بازنشسته با حداقل پنج سال سابقه قضاوت در دادگاههای خانواده.
- اعضای هیأت علمی رسمی دانشگاههای معتبر با پنج سال سابقه و مورد تأیید وزارت علوم و آموزش عالی و یا وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در رشتههای مذکور در بند «پ» ماده «13» دستورالعمل.
- مشاورانی که در دادگستریهای سراسر کشور فعالیت نمودهاند، در صورت نداشتن رابطه استخدامی و حائز بودن شرایط عمومی آزمون با ارائه گواهی لازم از مراجع قضایی.
افراد مذکور صرفاً از شرکت در آزمون کتبی معاف بوده و باید مصاحبه علمی و مراحل بررسی سلامت جسمی و روانی را طی نمایند. همچنین متقاضیان صدور پروانه مشاوره خانواده بدون آزمون، به جز قضات و اعضای هیئت علمی، باید شرایط عمومی شرکت در آزمون که در ماده «13» بیان شد را داشته باشند.
فرایند جذب بدون آزمون
ورود به صفحه امور هیئت علمی و قضات
1) به منظور ثبت نام، متقاضیان می توانند از طریق ورود به سایت مرکز به آدرس «www.23055.ir» و کلید بر روی سربرگ «سامانه ها»، مبادرت به انتخاب گزینه «امور هیئت علمی و قضات» نمایند.
انتخاب پیوند نوع مخاطب صدور پروانه
2) در ادامه گزینه مورد نظر جهت ثبت نام را انتخاب نموده و وارد صفحه ورود می شوند. بر روی پیوند «متقاضیان پروانه مشاوره خانواده» کلیک مینمایید.
ورود به فرم پیش ثبت نام
3) پس از ورود به صفحه ورود، شماره تلفن همراه و کد امنیتی را وارد نموده و منتظر دریافت پیامک کد امنیتی به تلفن همراه خود می شوند.
تکمیل فرم پیش ثبت نام
4) وارد فرم «پیش ثبت نام» شده و با تکمیل اقلام اطلاعاتی فرم پیش ثبت نام صورت میگیرد.
ورود به سامانه جذب
5) پس از تکمیل فرم و تایید آن، پیامکی حاوی اطلاعات نام کاربری و رمز عبور و آدرس صفحه ورود برای متقاضیان ارسال میگردد.
6) در ادامه وارد صفحه ورود سامانه جذب در آدرس ارسالی «jazb.23055.ir» شده و نام کاربری و رمز عبور را ثبت مینمایند.
طی مراحل ثبت نام
7) پس از ورود به محیط کاربری، با کلید بر روی گزینه «فعالیتهای من»، مراحل ثبت نام را طی نموده و با پرداخت هزینه اولیه درخواست ثبت نام را تکمیل مینماید.
8) در صورت تأیید صلاحیت متقاضیان، در ادامه میبایست مابقی هزینه صدور پروانه بدون آزمون را پرداخت نمایند.
با توجه به شرایط فوق الذکر، در صورت نیاز به گذراندن کارآموزی، پروانه کارآموزی برایشان صادر میگردد و در دوره کارآموزی شرکت مینمایند. در غیر این صورت پس از ارائه مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه، پروانه مشاوره خانواده صادر شده و به تأیید و امضای ریاست مرکز میرسد.
پرسش و پاسخهای متداول در خصوص صدور پروانه بدون آزمون مشاوره خانواده
- شرایط اخذ پروانه مشاوران خانواده چیست؟
طبق ماده۱۳ دستورالعمل شرایط عمومی داوطلبان به شرح ذیل میباشد:
الف ـ تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران؛
ب ـ تأهل و داشتن حداقل ۴۰ سال سن و ۵ سال سابقه کار یا ۳۵ سال سن و حداقل ۸ سال سابقه کار مرتبط؛
پ ـ داشتن حداقل مدرک کارشناسی از دانشکدههای معتبر داخلی یا خارجی (در مورد اخیر، به شرط تأیید وزارت علوم و فناوری و یا بهداشت و آموزش پزشکی) یا معادل حوزوی آن در رشتههای مطالعات خانواده، مشاوره، روانپزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و همچنین رشتههای همسان با تشخیص مرکز امور مشاوران؛
ت ـ انجام خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم برای آقایان؛
ث ـ عدم سوء پیشینه کیفری مؤثر و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی؛
ج ـ عدم اعتیاد به مواد مخدر و سکرآور به تأیید مراجع ذیصلاح؛
چ ـ نداشتن سوء شهرت و عدم تجاهر به فسق؛
ح ـ داشتن وثاقت و تعهد به اصل نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی؛
خ ـ عدم محکومیت به انفصال دایم از خدمات دولتی یا عمومی یا سلب صلاحیت؛
دـ عدم اشتغال به وکالت، سردفتری ازدواج و طلاق و اسناد رسمی و همچنین عدم اشتغال در دادگستری و شورای حل اختلاف. - آیا اعضاء هیات علمی پیمانی می توانند از آزمون مشاوران خانواده معاف شوند؟
اعضای هیأت علمی اعم از رسمی و پیمانی دانشگاههای معتبر با پنج سال سابقه و مورد تأیید وزارت علوم و آموزش عالی و یا وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در رشتههای مذکور در بند پ ماده ۱۳ دستورالعمل از آزمون معاف هستند و سایر اعضاء هیات علمی می توانند در آزمون شرکت نمایند. - نحوه تشکیل پرونده و اعطاء پروانه مشاوران خانواده به چه صورت است؟
طبق ماده 9 دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده مرکز امور مشاوران موظف است با توجه به اعلام نیاز واحد مشاوره، برای داوطلبان اخذ مجوز تأسیس و عضویت در مرکز مشاوره، آزمون کتبی برگزار نموده و به میزان دو برابر ظرفیت از افرادی که حد نصاب نمره کتبی را کسب نموده باشند، جهت مصاحبه علمی و بررسی سلامت جسمی و روانی دعوت نماید. و طبق ماده 10 افراد زیر از شرکت در آزمون کتبی موضوع ماده۹ دستورالعمل معاف میباشند:
الف ـ قضات بازنشسته با حداقل پنج سال سابقه قضاوت در دادگاههای خانواده؛
ب ـ اعضای هیأت علمی رسمی دانشگاههای معتبر با پنج سال سابقه و مورد تأیید وزارت علوم و آموزش عالی و یا وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در رشتههای مذکور در بند پ ماده ۱۳ دستورالعمل؛ - چه رشته هایی می توانند برای صدور پروانه مشاوران خانواده درخواست دهند؟
داشتن حداقل مدرک کارشناسی از دانشکدههای معتبر داخلی یا خارجی (در مورد اخیر، به شرط تأیید وزارت علوم و فناوری و یا بهداشت و آموزش پزشکی) یا معادل حوزوی آن در رشتههای مطالعات خانواده، مشاوره، روانپزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و همچنین رشتههای همسان با تشخیص مرکز امور مشاوران - آیا فعالیت در موسسات حقوقی و دفاتر وکالت جهت معرفی به عنوان سابقه کار مرتبط مورد قبول می باشد؟
خیر - آیا وکلا می توانند پروانه مشاوران خانواده داشته باشند؟
یکی از شرایط متقاضیان اخذ پروانه عدم اشتغال به وکالت، سردفتری ازدواج و طلاق و اسناد رسمی و همچنین عدم اشتغال در دادگستری و شورای حل اختلاف است.